Kinderopvangtoeslag

U kunt uw kinderopvangtoeslag nu al aanvragen voor de periode vanaf januari 2018. Het is verstandig dat direct te doen, omdat het ongeveer zes weken duurt voordat de Belastingdienst uw aanvraag heeft verwerkt. Het LRKP-nummer vindt u op onze website bij uw locatie. Overigens kunt u tot drie maanden met terugwerkende kracht kinderopvangtoeslag aanvragen nadat uw kind gestart is met opvang, maar tot die tijd betaalt u het volledige factuurbedrag dan zelf.

Voor vragen kunt u contact opnemen via harmonisatie@skos.nl.

Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

U heeft recht op kinderopvangtoeslag als u als beide ouders of als alleenstaande ouder loon heeft uit loondienst of uit eigen bedrijf.

Wat heb ik nodig voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag?

Voor de aanvraag van de Kinderopvangtoeslag dient u in te loggen op de website van de Belastingdienst.

Hiervoor heeft u het volgende nodig:
1. een DigiD
2. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan op de website van DigiD. Het duurt gemiddeld 5 werkdagen voor u uw DigiD ontvangt.
3. De inkomensgegevens van uzelf en uw eventuele toeslagpartner
4. Gegevens van de locatie. De naam, adres, LRKP-nummer van de locatie, maar ook het aantal uur opvang per maand en de prijs per uur. Op het contract van de SKOS staan al deze gegevens overzichtelijk bij elkaar.

LET OP: bij opvangsoort dient u dagopvang aan te geven.

Het is belangrijk dat u de Kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk aanvraagt, zodat deze tijdig aan u wordt overgemaakt door de belastingdienst. De belastingdienst keert de kinderopvangtoeslag altijd in de maand voorafgaand uit. Bijvoorbeeld de toeslag voor januari, ontvangt u dus in december. U ontvangt op dat moment van de SKOS ook de rekening voor januari.

Mijn Kind heeft een VVE indicatie, voor welk deel vraag ik kinderopvangtoeslag aan?

Als uw kind in aanmerking komt voor een VVE-plaats en dus drie dagdelen per week komt, betaalt de gemeente één dagdeel. De andere twee dagdelen betaalt u zelf. U vraagt dus kinderopvangtoeslag aan voor twee dagdelen.