Voordelen van de SKOS op een rijtje

Het ene kind gaat buiten verstoppertje spelen. Een ander houdt van chillen met vriendinnen of lezen op de bank. Of van knutselen, of sporten. Het kan allemaal op de BSO. Want dat is de plek waar je na school en in de vakanties leuke dingen doet.

Meedoen of zelf spelen

Op de BSO gaan kinderen lekker hun eigen gang. Ze krijgen na school eerst wat te eten en drinken van onze pedagogisch medewerkers. Daarna kunnen ze meedoen aan een activiteit, maar dat hoeft niet. Zelf een spel verzinnen of klauteren op het speelplein mag ook. We maken het de kinderen graag naar hun zin met dingen die bij hun leeftijd passen. Veel jonge kinderen vinden verkleden en tikkertje leuk, met oudere kinderen gaan we bijvoorbeeld koken of we spelen levend Stratego.

Mening van de kinderen

Kinderen blij, u blij, wij blij. Eén plus één is hier letterlijk drie. We willen dan ook graag weten wat de kinderen vinden van 'hun' BSO. Daarom vragen we daar ieder jaar naar. De uitkomsten uit de onderzoeken gebruiken we om onze opvang verder te verbeteren.

Duurzame keuzes

De SKOS heeft oog voor een duurzamere wereld. Dat dragen we o.a. uit via:

  • gezonde voeding voor de kinderen - zonder geraffineerde suikers en met zo min mogelijk dierlijke vetten of transvetten
  • aandacht voor het milieu - we scheiden ons afval
  • energiebesparing - in de meeste vestigingen hebben we sensoren die voorkomen dat het licht onnodig aanblijft

Handige extra services

Naast het vertrouwde opvangadres, de enthousiaste medewerkers en de leuke activiteiten, biedt de SKOS een aantal handige extra's aan de kinderen. Zo blijft er thuis tijd over voor andere dingen.

  • een gezonde warme maaltijd
  • iedere zes weken de kinderkapper
  • een huiswerkplek voor kinderen vanaf groep 5
  • opvang op studie- en margedagen