Voordelen van de SKOS op een rijtje

Jonge kinderen groeien als kool. Ze ontdekken elke dag iets nieuws en kunnen steeds meer. Daar geven we ze bij de SKOS alle ruimte voor. Maar ze krijgen ook de rust en veiligheid die ze als kwetsbaar kleintje nodig hebben.

Vertrouwde gezichten

Als baby leren kinderen al van elkaar. Het ene kindje ziet een ander naar een speeltje graaien en doet het na. Hoe groter ze worden, hoe meer ze samen gaan spelen. In de groep leren kinderen dat op je beurt wachten en speelgoed delen er ook bij hoort. Nieuwe dingen pikken ze het snelst op als ze ergens zich vertrouwd voelen. Daarom zien kinderen bij de SKOS iedere dag bekende gezichten. Zo leren ze de medewerkers goed kennen en maken ze makkelijk vriendjes.

Nieuwsgierig

Kinderen tot 18 maanden gaan bij de SKOS naar een babygroep. Daar krijgen ze alle zorg en aandacht die ze nodig hebben. Dreumesen en peuters willen meer uitdaging. Zij hebben in veel locaties een eigen groep met speelgoed dat bij hun leeftijd past. Met ons open-deuren-beleid prikkelen we de nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben. Laat de oudsten van de babygroep maar meekijken bij de dreumesen en tweejarigen mogen gerust binnenlopen bij de 'grote' peuters.

Bijzondere thema's met Uk & Puk

'Oef wat is het warm', 'Hatsjoe', 'Hoera, een baby!': op het kinderdagverblijf werken we met thema's die herkenbaar zijn voor uw peuter of kleuter. Iedere 6 weken staan liedjes, verhaaltjes, activiteiten en uitstapjes in dit thema dan ook centraal. De ontwikkelingsgerichte methodiek Uk & Puk waar wij mee werken, ondersteunt ons daarin.

Duurzame keuzes

De SKOS heeft oog voor een duurzamere wereld. Dat dragen we o.a. uit via:

  • gezonde voeding voor de kinderen - zonder geraffineerde suikers en met zo min mogelijk dierlijke vetten of transvetten
  • aandacht voor het milieu - we laten luiers recyclen en scheiden ons afval
  • energiebesparing - in de meeste vestigingen hebben we sensoren die voorkomen dat het licht onnodig aanblijft

Handige extra services

De SKOS biedt handige extra's voor drukbezette ouders. Zo blijft er thuis tijd over voor andere dingen.

  • iedere zes weken komt de kinderkapper
  • een warme maaltijd voor baby's, dreumesen en peuters
  • een ziektedag van uw kind mag u binnen vier weken gratis inhalen
  • een dag ruilen of extra opvang afnemen kan in overleg